> agenda

Agenda

 
21 september 2019, 11:00 uur

samen op weg

Liesbos 24, Hoofddorp Overbos

Het is het begin van een lange traditie ‘migratie’, waarbij de ‘landen van herkomst’ steeds wereldwijder werden: Friezen en Amerikaanse expats en nu migranten uit Syrië, Afghanistan en Eritrea. Maar de tweede groep wordt vaak ‘vreemder’ beleefd dan de eerste.
Dan gaan mensen op zoek naar ’verbinding’. Op zaterdag 8 juni was er een Verbindingsmaaltijd in Hoofddorp, met mensen uit buurten, kerken en moskeeën en deelnemers aan taalcursussen. ‘Kom van je eigen eiland af’, zei Yassim, een jongere. ‘Ontdek hoe ieder hier zijn steentje bijdraagt en daar trots op is’, zei Elaine Veldema van het Participatiepunt, ‘we zijn allemaal Nederlanders!’
Om dat te stimuleren organiseert het Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer op zaterdag 21 september een verbindingswandeling met als motto ‘Samen op weg’. In een wandeling van 3 tot 4 km gaan groepjes van vijf met elkaar in gesprek over hun geschiedenis, of ze nu Hoofddorper, Fries of Syriër zijn. Al wandelend van de Boskern in Overbos naar het Historisch Museum in het bos zoeken ze: ‘Wat is hier anders dan in onze eigen dorpen? Wat hebben we hier meegemaakt? En vooral: wat hebben we hier samen?’ In het museum lunchen ze samen en bekijken wat het gemeenschappelijke Haarlemmermeerse verleden omvat. 
De verbindingswandeling is op zaterdag 21 september van 11.00 – 16.00 uur. Kosten € 5,00. Vertrek van het parkeerterrein bij de Boskern, Liesbos 24 in Hoofddorp-Overbos. Opgeven voor 12 september op vluchtelingeninhaarlemmermeer@gmail.com of WhatsApp/sms op 0616040860. In het Platform Vluchtelingen werken verscheidenen Haarlemmermeerse groepen samen.


Terug
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Haarlemmermeer
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl