home > home

Doopsgezinde Gemeente Haarlemmermeer, niet alleen op zondag...

LogoWelkom bij de doopsgezinde gemeente Haarlemmermeer, een kring van mensen die samen vorm en inhoud willen geven aan ons verlangen naar verbondenheid, naar bezinning en bezieling. Samen proberen we dit op moderne wijze te verwoorden, te verbeelden, te vieren en te beleven op basis van een eigentijds verstaan van de Bijbel. Wij zijn een open gemeenschap waar mensen met hun vragen en ervaringen over geloof en leven samenkomen. In hun eigen situatie en op hun eigen plaats geven ze daar vorm aan.
 
 
Volgende dienst(en)
23 september 2018, 10:00 uur
Voorganger: mw. H. Hegeman
Waar: Eigen Vermaning
Organist: Valeriya Zakopay
Bijzonderheden:
Vredesdienst met medewerking van het huisorkest

Naar overzicht diensten >> 

 
 
 

Uitgelicht

Doopsgezind NL september-oktober 2018 Doopsgezind NL september-oktober 2018
" Een beetje vrede? Een beetje vrede is als een beetje verdrinken, een beetje klaarkomen, of een beetje alcoholist zijn..." Het september-oktobernummer van Doopsgezind NL staat in het teken van 'Ein bichen Frieden'. Met Sophia Mons over haar stage-ervaringen in Jordani, voormalige bestuursleden van de jongeren Vredesgroep over 'vrede anno nu', Carolien Cornelissen over Fietsen voor Vrede, Wieteke van der Molen over vrede als oorlogsterm, en nog veel meer... Lees meer >>>

Actueel

startavond van onze zusterkring
Op woensdagavond 19 september komen onze zusters bijeen om het nieuwe jaarprogramma door te spreken en onze vakantie ervaringen te delen. Neem vakantiefotootjes mee, als je die hebt gemaakt!
De zusterkring is een hechte groep zusters (ca.20) die een wisselend programma hebben en samen lief en leed delen. Zij komen iedere derde woensdagavond van de maand bij elkaar, van 20.00 tot 22.00 uur in onze kerk. Aan de hand van een thema / gastspreker of iets naar eigen invulling, vullen ze deze avond in. Lees meer >>


70 jarig bestaan van ons als Doopsgezinde Gemeente

70 jarig bestaan van ons als Doopsgezinde Gemeente
Op 4 november houden wij een bijzondere dienst met eigen invulling
door eigen leden en vrienden. Want we vieren deze dag het 70 jarig bestaan van ons als Doopsgezinde Gemeente. Met een bescheiden expositie van voorwerpen die onze Doopsgezinde geschiedenis in de Haarlemmermeer in beeld brengen. Afgewisseld met de prachtige muziek van pianist Frederic Voorn! De dienst begint om 10.00 uur en duurt tot 11.15 of 11.30 uur. Met feestelijke koffie na afloop.


Wat voelen vrijzinnigen eigenlijk nog voor de toekomst?

Wat voelen vrijzinnigen eigenlijk nog voor de toekomst?
Een avond door Chris Doude Troostwijk. Georganiseerd door Coen Wessel en Hedi Hegeman.
De vrijzinnige geloofsbeweging heeft haar wortels vooral in de Verlichting en in de negentiende eeuw. Aanvankelijk ging het vooral om de poging een brug te slaan tussen het christelijk geloof en de tijdgeest. Verstand en gevoel streden daarbij om de voorrang. Lees meer >>


De kunst van het loslaten en vasthouden

De kunst van het loslaten en vasthouden
De eerste ochtend spreken wij over het gelijknamige boekje van Wim Rietkerk.
In gesprek met oosterse mystici en postmoderne denkers geeft Wim Rietkerk aan wat de Bijbel leert over loslaten. Een kunst voor westerse mensen die van nature graag zelf alles onder controle willen houden. Naast de kunst van het loslaten laat hij zien dat er ook een kunst van het vasthouden bestaat. Laat los wat je gevangen houdt, maar ook: houd vast wat je aan zingeving en waarden is meegegeven. Dinsdagochtend 9 oktober van 10.00-12.00 uur.
De tweede ochtend geven wij vorm aan loslaten en vasthouden, door twee schilderijtjes of tekeningen te maken. Dinsdagochtend 23 oktober van 10.00-12.00 uur.

Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Haarlemmermeer
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2018 Doopsgezind.nl